horse sculpture on canvas

Gifted – Särbegåvning

posted in: konst 2


Gifted_02 Gifted_03Det här är två små hästar med vingar som ska gå på välgörenhetsauktion i helgen. Ändamålet är att samla in pengar till Mensas GCP – Gifted Children Program. Det är nämligen inte så lätt att vara särbegåvad. Via GCP arbetar Mensa för att öka förståelsen i samhället för att särbegåvade barn behöver speciella förutsättningar för att kunna blomma ut som både intelligenta och harmoniska individer istället för att riskera att hamna utanför både socialt och kunskapsmässigt.

Hos de här två mycket personliga hästarna visar vingarna på deras särbegåvning, deras potentiella förmåga att flyga. I leran finns också skimrande element som gnistrar till lite då och då i viss belysning. Bägge hästarna är också väldigt speciella personligheter vilket man kan se i deras ansiktsuttryck.

De båda hästarna – som heter ”Gifted 1” och ”Gifted 2” är skapade i polymerlera och monterade på svart canvas i storleken 15 x 15 cm.

En härlig film om särbegåvning är ”Gifted” som kom för ungefär ett år sedan.

2 Responses

 1. Vivi Andersen
  | Svara

  Hej!
  Hästarna är helt underbara och vilket fint ändamål – stort lycka till med auktionen! Skulle de mot förmodan inte köpas hör av dig!
  Hälsningar Vivi

 2. EvaMarie
  | Svara

  Tack Vivi!
  Auktionen pågår just nu. Vi håller tummarna!
  /EvaMarie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *