Hästskulptur som visar två hästar vända mot varandra med kärlek

Det handlar om kärlek

posted in: Kreativitet 0


En del av de hästskulpturer jag skapar känns viktigare än andra. Det är de som ska ges som gåva till någon eller några personer som gjort något stort (exempelvis vunnit en stor tävling) eller som firar någon högtid.

Extra speciellt känns det när jag skapar kärlsksskulpturer som ska bli bröllpspresenter. Dessa skulpturer lägger jag alltid ner extra mycket omsorg på. De får alltid en helt egen design eftersom just det är bröllopsparet är speciellt. Ofta går jag omkring i både veckor och månader, samlar inspiration, tecknar och funderar. Får idéer och förkastar idéer och ibland känns det nästan tröstlöst, som om den där riktigt bra idén inte riktigt vill komma.

På det här sättet arbetade jag med den här skulpturen som skulle ges till ett par som gifte sig för några veckor sedan. Jag kämpade med design och idéer, men hittade inte riktigt rätt. Vad jag än hittade på kändes det inte riktigt bra. En stor utmaning var att bruden har vackra tatueringar så det var viktigt att hästarna var placerade på ett sådant sätt att den häst som symboliserade bruden verkligen skulle visa sin bringa. Det innebar att hon måste vända sig från sin brudgum – och det känns ju inte vidare romantiskt…

Hästskulptur med mycket kärlek - två hästar som är vända mot varandraMen så kom jag på det! Jag gjorde två hästar som står vända från varandra, men som har huvudena vända mot varandra så att de formar ett hjärta. Dessutom hade varje häst bara två ben för att symbolisera att dessa två skapar en helhet tillsammans – gör varandra hela. NU kunde jag få fram hennes fina tatueringar!

När jag väl hade löst själva kärnproblemet blev det lekande lätt att skapa hästarna – det gick som av sig självt.

Och ja – brudparet uppskattade verkligen sin present!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *