T-shirt och hästskulpturer på en hylla

Varför det blev en T-shirt med ett färgglatt hästhuvud

posted in: tshirt 0

Jag har fått MASSOR med uppskattning för de färgglada T-shirtarna med ett stiliserat hästhuvud. Stort, stort TACK för alla snälla kommentarer.

Jag har också fått en hel del frågor kring hur det kom sig att det blev en T-shirt. Svaret ser du på bilden ovan. Den visar ”utsikten” från min arbetsplats i ateljén. Där står en liten samling hästar på en hylla, och på väggen bredvid hänger den T-shirt som var ett av mina bidrag till internationella Polymer Clay Awards 2018. Hästhuvudet på den T-shirten består av tunna skicor (veneers) av polymerlera som jag klistrat fast på tyget. Den är alltså (nästan) inte omöjlig att använda eftesom leran är alltför stel.

Inspiration från väggen mittemot

En dag, när jag satt och arbetade i ateljén tittade jag upp och klurade över att det var lite synd att jag inte kunde använda T-shirten. Men så tänkte jag en liten bit till och insåg att jag kunde skapa ett T-shirtstryck utifrån detta konstverk.

Så det gjorde jag.

Så gott som omedelbart fick jag massor med positiv respons och den första provomgången tröjor jag tryckte upp försvann i ett nafs. Om du också vill ha en T-shirt så hittar du den i min webbshop. Att priset är lite högre än för en vanlig T-shirt i klädaffären beror dels på att jag låter trycka upp på premiumkvalitet och dels på att trycken görs i en mycket liten upplaga.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *