Svart T-shirt med stiliserat färgsprakande hästhuvud

En häst på en T-shirt

posted in: tshirt 0

En gång om året avgörs den internationella Polymer Clay Awards. En av klasserna är Mixed Media, och där får man som namnet säger delta med ett verk som inte enbart består av polymerlera, utan där man använt andra material också.

T-shirt

Jag valde att skapa ett stiliserat hästhuvud i sprakande färger på en T-shirt. Och ja – du känner säkert igen hästhuvudet, för just den här designen som jag skapade för Polymer Clay Awards återanvände jag till mitt bidrag till förmån för Gifted Children Program som du kunde läsa om i förra blogginlägget.

För att skapa det här mycket stiliserade hästhuvudet använde jag mig av tunna så kallade veneers. Det är när man drar ut riktigt tunna skivor av polymerlera ur pastamaskinen. På många av dessa veneers använde jag mig också av tekniken ”skinner blend” för att kunna göra toningar i leran.

Dessa tunna skivor av lera skar jag sedan ut i block som jag limmade fast på T-shirten. Även man och pannlugg skars ut ur dessa tunna ark av polymerlera och limmades fast.

Polymer Clay Awards 2018

Hur det gick i Polymer Clay Awards 2018? Jag vann inte, som jag gjorde 2015 med Moonlight Dress, men jag är mycket stolt över att mina bidrag finns med bland alla andra fantastiska verk från polymer clay-konstnärer världen över. Klicka här för att se både mina och andras konstverk.

Vill du ha den här hästen som T-shirt?

Det var så många som tyckte om det här konstverket att jag nu låter trycka upp motivet på svarta T-shirtar. Klicka här för att läsa mer och för att göra din beställning: https://www.mosebackeord.se/product/t-shirt-hasthuvud/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *