Synergy-hästen, del 4

synergy_10Då var det dags att fortsätta med hästen. Min tanke med mönstret på hästen är att det ska symbolisera de 29 deltagande nationerna i EuroSynergy-konferensen. Men att göra 29 fyrkantiga ( i Nepals fall trekantiga) flaggor känns inte vidare ”häst”.

Jag funderade en hel del på hur jag skulle lösa det här problemet, och snart såg jag lösningen. Den fanns ju faktiskt precis framför mig. Jag hade ju tittat på Bonnie Bishoffs verk och valt att göra bakgrundtoningen med inspiration från henne. Varför inte fortsätta med att låta sig inspireras från samma håll? Bonnie hade skapat ett träd med blad och blommor. Slltså låter jag hästen också få rankor med blad och blommor över sig. Och varje blomma ska symbolisera en nationsflagga.

På bifogade bild ser du hur jag gjort en smal toning, så kallad skinner blend, som jag sedan använde för att skapa stam och grenar över främst ryggsidan av hästen. Därefter började jag göra blommor där varje blomma inspirerades av en nationsflagga. Den amerikanska blomman hade exempelvis fem röd-vit-randiga kronblad och en mörkblå mitt med små, små stjärnor. Den cypriotiska blomman hade vita kronblad med gröna, smala blad emellan och den orange mitten såg ut som ön Cypern. Den engelska blomman hade åtta kronblad som var röda med vita kanter och däremellan fanns blå blad. Och så vidare. Jag satte dit dessa blommor på hästen.

Det såg hemskt ut.

Och jag har tyvärr inga bilder på hur det såg ut, jag fick väl helt enkelt inte impulsen att lyfta kameran för att dokumentera.

Så jag fick ägna en hel del tid åt att försiktigt skära bort dem med hjälp av en skalpell. Tur att ”grundtoningen” är någon millimeter tjock så att jag har lite att ta av…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *