EuroSynergy-hästen, del 3

Jag kan redan nu avslöja att mycket av hästen kommer att bli inspirerad av Bonnie Bishoffs arbeten. Och på EuoSynergy-konferensen var jag nog inte ensam om att ha fått många nya insikter och inspirationer just från henne.

synergy_6 synergy_7 synergy_8 synergy_9Jag funderade länge på hur jag skulle göra för sorts dekorationer på den här hästens kropp. Jag ville ju visa på färger, på inspiration från olika konstnärer och på att vi var 29 länder representerade. Men 29 flaggor är ju så tråkigt! Hur ska man göra istället? Efter många dagars funderande kom jag på svaret, men du får vänta några dagar innan du får se det.

Det du får se idag istället är hur ”bakgrunden” skapas på hästen med inspiration just från ett Bonnie Bishoff-verk.  Jag tonade nämligen hästen från svart och över blått till en ljus, urtvättad, himmelsgul färg… Känslan blir underbar – det är som om hästen börjar med mysteriefylld natt längst ner och sedan tonar över jublande klar dag över till mitsommarnattens vita ljus. På något sätt får det mig att tänka på näktergalar och deras mysterier. Eller kanske det het enkelt beror på att näktergalarna sjunger för mig i den djupblå skymningen medan jag skrive rdessa ord…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *