Mambo no 2 blev en påfågel

mambo2_08 mambo2_09 mambo2_10 mambo2_11Du som har följt skapandet av Mambo no 2 här på bloggen vet redan att han blev en påfågel – eller i alla fall starkt inspirerad av de former och färger som en påfågelstupp har. Kroppen har fått ett spännande mönster som efterliknar det i en påfågeltupps utbredda och praktfulla stjärtfjädrar. Och på fötterna finns – liksom på många andra Mosebacke Hästar – hästskor i äkta silver.

Det var mycket intressant och spännande att se hur Mambo no 2 utvecklades. Det är nämligen alltid så spännande att se om det blir som jag tänkt mig, hur de olika teknikerna faller på plats och samverkar med varandra. Helt enkelt om det blir som jag tänkt mig – eller om det blir lite annorlunda.

Det är samtidigt väldigt lärorikt. Man utvecklas hela tiden och det är som om de små hästarna verkligen vill ha ett ord med i spelet. Det är som om de säger till: ”Nu ska du använda den här effekten, nu ska du ta den färgen istället, nu ska du låta bli att jobba vidare, för nu är det färdigt.” Ungefär som när man skriver en skönlitterär text – det är som om de olika karaktärerna får liv och börjar berätta storyn för en och man bra har att skriva ner den.

Mambo no 2 blev i stor utsträckning som jag hade tänkt mig. JAg gillar särskilt mönstret mellan ”ögonen” på kroppen, där det blev ett spännande och lite oregelbundet rutmönster som efterliknar tufsiga fanstrålar.

Vill du köpa ”Mambo No.2” eller någon annan Mosebacke Häst? Här finns den i webshopen Mosebacke Horses.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *