Tredje delen av Mambo no 2

mambo2_05 mambo2_06 mambo2_07Igår ställde jag frågan vilket djur Mambo nr 2 inspirerades av, och på min sida på Facebook kom det rätta svaret så småningom. Men först hade man gissat på orm, grävling, zebra och skunk. Men så småningom kom det rätta svaret från Cecilia Alm: Påfågel!

Så nu fortsätter vi. Och jag kan redan nu förvarna om att du inte kommer att få se fler bilder från själva skapandet av den här hästen, för när jag hade fått dit de första röd/gul/guld/bruna mönstren runt hals och rygg så blev jag så ivrig att jag byggde och byggde, skapade och skapade – och plötsligt var hästen färdig! Utan att jag hade tagit en enda bild. Men i morgon ska du få se den färdiga påfågelshästen Mambo no 2.

På den första bilden har jag dessutom lagt tonade skinner blends över benen, så att dessa tonar från mörkt nertill till ljusare blått upp till. Sedan har jag skapat strimmiga och avlånga canes med ett brunvitt mönster. Det ska jag sedan rispa lite i så att de ger intryck av att vara fanstrålar på en påfågels stora stjärtvingpennor.

Den andra bilden är tagen mitt i komponerandet av den cane som ska bli de runda mönstren runt halsen. Som du ser använder jag även här guld, brunt och grönt. Även dessa tunna skivor av en cane ska så småningom få inrispade mönster.

Och på tredje bilden ser du hur jag har börjat montera dessa små skivor som så småningom ska likna halsfjädrar på en påfågel. Får vi hoppas.

Vi ses i morgon – för nu ska jag åka iväg och träffa en häst som heter Mambo no 5 – live! Eftersom det börjar närma sig jul blir det kadrilj – kul får både hästar och ryttare 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *