Luzy

Det är alltid spännande att skapa en Mosebacke Häst med en riktig häst som förebild. Ibland försöker jag göra dem porträttlika, och ibland försöker jag hitta något av själva ”själen” hos dem. När jag skulle göra Luzy tänkte jag mycket på färgerna – Luzy är en häst med mycket kraft i och behöver därför kraftfulla färger utan att det blir för utflippat – jag valde att göra henne i den här färgskalan, som ligger ganska nära en naturlig färgskala för en häst:

luzy_färgerNästa del var att göra mönstren, jag valde ganska komplicerade mönster över rygg och kropp, men valde kraftfulla mönster till benen, just för att visa på att det här minsann inte är något som står still.

luzyOch här hittar du Luzy när hon står i ugnen och härdas. Just när leran börjar härda börjar den också mjukna, och det är därför som jag behöver stötta upp hästarna. Jag har köpt ett antal små, små glas på IKEA för detta. Jag tror att det egentligen är snapsglas, men de fungerar alldeles utmärkt att bygga upp i rätt höjd för att kunna stötta på rätt sätt. För att göra det mjukare (så att glasen inte ger avtryck i leran) använder jag små frottébitar som jag rullar ihop på olika sätt.

luzy_ugn

Hur Luzy ser ut i verkligheten?

Titta längst ner på sidan så hittar du en liten film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *