Indianhästen, del 4

indianhäst_09 indianhäst_10 indianhäst_11Som du minns skissade jag upp indianhästen på ett stort papper i storlek 100 x 100 cm. Sedan klädde jag in skissen med plast och satte upp den på väggen. Jag tycker att det är enklast att hänga upp tavlan lodrätt, för då ser jag tydligare på långt håll hur resultatet blir. Skissen ligger alltså under ett plastlaget och det är på detta plastlager som jag monterar polymerleran. Det har två fördelar; dels fastnar inte leran så bra om jag sätter den på papper och dels blir den sida som är in mot plasten ”framsida” och plasten gör den väldigt blank, jämn och fin. Jag bygger alltså min bild spegelvänt mot hur den kommer att bli när den blir klar.

Först monterade jag den långa ryggremsan som du såg att jag gjorde i går. Den är en låååång skinner blend från gult till rätt som jag sedan har lagt på små skivor av en bullseye cane på och därefter kört genom pastamaskinen ytterligare en gång så att de små runda märkena blev avlånga.

Nästa var att göra skinner blends för manen och svansen i olika blå och blågröna nyanser. Från dessa skinner blends skar jag ut avlånga, flygande former som jag monterade med den mörka delen närmast hästkroppen – det ger en mer böljande effekt när det blir ljusare längst ut.

Jag tog också den bullseye cane som du sett tidigare och skar ett antal små skivor av som jag monterade på halsen. Jag rullade också ihop röd och mörkare rödbrun och plattade till med pastamaskinen och satte som indianmärken runt ögat och näsborren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *