Indianhästen, del 5

indianhäst_12 indianhäst_13 indianhäst_14 indianhäst_15 indianhäst_16Nu är det dags att börja med de canes som ska användas till själva hästkroppen. De ska ge intryck av olika nyanser, ljus och skuggor men samtidigt vara i likartade färger. På den första bilden ser du färgerna som jag lagt upp för att göra fyra skinner blends i olika färgtoningar. Dessa använde jag sedan i olika kombinationer för att göra de canes som du ser på den andra bilden.

Det var också dags att göra ett öga till hästen. Jag ville göra det smed djup och själfullt, eftersom hästar har underbara ögon. Därför skissade jag ett hästöga i den storlek det skulle ha på tävlan och använde skissen som mall när jag skar ut ögat i tunn nästan-svart lera och gjorde en speciell skinner blend till ögonfärgen. Jag satte också dit en lite vit prick för att ge glans till ögat.

På dagens sista bild ser du hör stökigt det är på arbetsbordet nu. Jag städar aldrig, och är aldrig ordningsam under själva skapandet, städar gör jag MELLAN de olika projekten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *