Indianhästen, del 3

indianhäst_06 indianhäst_07 indianhäst_08Så var det dags att skapa canes. Min plan för den här hästen är att bygga upp dem med hjälp av sexkantiga så kallade ”caleidoscope canes”. Att de kallas så beror på att de är ihopsatta av flera små bitar, alla likadana, som liksom speglar sig mot mitten.

Men först börjar jag med att göra en så kallad ”bullseye cane” baserad på en skinner blend. Många som gör sina skinner blends är väldigt, väldigt noga med att varje färg är exakt tillskuren och utplacerad, och att det inte ska finnas med ”smuts”. Jag tycker tvärtom, en skinner blend blir mer intressant om det händer lite i den. Lite ”smuts” ger bara bättre färger.

Som du ser på bilden rullade jag sedan ihop den färdiga skinner blenden till en bulls eye cane. Den skar jag sedan i tunna skivor som jag dels lade på en låååång skinnerblend från gult till rött som ska följa hästens rygg och dels ska denna cane bli indianmärken på hästens bog.

Den lååånga gul-röda skinner blenden körde jag sedan genom pastamaskinen en gång till så att bullseye-prickarna blev mer ovala.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *