Hästmönsterstav

Det var länge sedan jag försökte att göra en cane – mönsterstav – som föreställer en häst. Men idag fick jag för mig att det var dags. Idag skulle jag göra det.

hästcane_1Jag började med att rita en skiss med färgpennor på ett vitt papper. Jag gjorde skissen i samma storlek som mönstret sedan skulle bli.

hästcane_2Därefter valde jag vilka färger jag skulle använda och blandade till dessa färger samt konditionerade leran så att den blev mjuk. Idag sken solen in genom fönstret och värmde leran, så den var lätt att få tillräcklig mjuk. Jag började med bakdelen på hästen och gjorde med hjälp av pastamaskinen skikt av de olika färgerna som hade exakt samma tjocklek överallt. Jag började med den mörkbruna färgen på hästens bakdel.

hästcane_3Det krävdes mycket precision, och värmen från solen gjorde att leran faktiskt blev aningen för klibbig,  men efter några timmars noggrant arbete hade jag fått ihop själva hästen.

hästcane_4Nu var det dags att börja med bakgrunden. Jag valde att tona himlen från ljust gult längst ner till mörkare blått längst upp. Marken gjorde jag av olika gröna färger som jag hade blandat till genom att blanda olika färger av lera med varandra. Jag hade också lite brunt med. Så här blev det:

Nästa steg blir att bygga ihop en ram kring hästen och därefter att reducera den. Det är det allra mest spännande momentet. Hur kommer den att klara reduceringen? Har jag konditionerat de olika färgerna lika mycket så att den inte blir alltför förvrängd?

Hur det gick för du veta i morgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *