Möt Mambo no 3! Och läs min förklaring kring varför jag fastnar för vissa hästar.

mambo3_07 mambo3_06 mambo3_02 mambo3_01mambo_liveNu är det dags att säga välkommen till Mambo no 3, den allra senaste hästen i Mambo-skaran.

Varför hästarna heter Mambo? Jo, det är för att jag är så väldigt glad i en häst i Rappestad som heter just Mambo. När jag skapar de här stolta och färgglada hästarna med mycket struktur och attityd så tänker jag på honom.  Du som har följt den här bloggen länge kommer säkert ihåg Steampunk Mambo.

Det som gör att jag fastnar för vissa hästar kan bäst beskrivas som att jag gillar hur de tänker. På något sätt är vi på samma våglängd och förstår varandra. En häst som jag gillar kan vara hur snäll som helst, men den är inte tam och färglös, den har idéer, tankar och ambitioner. Den vill helt enkelt någonting, och den ser det som en positiv utmaning att forma detta någonting tillsammans med sin ryttare. När jag rider en av de här hästarna som jag gillar skarpast så handlar det inte för mig om att använda hjälper som skänklar, tyglar eller vikt med mera. Det handlar mer om att hitta den där gemensamma känslan och kommunikationen så att det känns som om vi båda har länkat ihop våra tankar och har samma mål.

Den här Mambo no 3 har en svart grundfärg med dekorationer i svart polymerlera som fått sitt skimmer från främst antik-silver-färgat och antik-guld-färgat mica. Mönstren och dekorationerna har inspiration från många håll, men tankarna går till gammaldags rustningar, till steampunk, till mytologi…. – helt enkelt till sagornas värld där allt är möjligt!  Det är det som är så spännande med att skapa de här hästarna – de börjar med en sorts dröm eller fantasi – och så blir de långsamt verklighet och materialiserar sig framför mig på mitt ateljébord!

Hästskorna under hovarna är även de av polymer – med ett skimmer av antik-guld.
Vill du köpa ”Mambo No. 3” eller någon annan Mosebacke Häst? Här finns den i webshopen Mosebacke Horses.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *