Varför jag har Mosebacke-loggan på alla bilder

posted in: konst 0

Du har säkert sett att jag på sistone har börjat lägga in en Mosebacke-logga på i stort sett alla bilder. Anledningen till detta är det allt mer ökande ”lånandet” av bilder på internet. Det är inte bara jag som upplevt detta, utan väldigt många av mina konstnärskolleger i de internationella nätverken har upptäckt att våra bilder ”lånas” av andra. Att våra egna bilder på våra egna verk används av andra personer i deras egna kommersiella syften. Och dessutom händer det titt som tätt att ens bilder även sprids av andra välvilliga personer runt hela jordklotet – utan att man har riktigt koll på i vilket sammanhang de presenteras.

Men genom att på det här sättet lägga in en logga och ett namn i bilden kan jag i alla fall få dem som använder eller delar med sig  av bilden att tänka efter lite. Man inser att det är en originalbild som kanske inte kan användas i vilket sammanhang som helst. Jag kan förhindra olämplig användning.

Och när det inte handlar om olämpliga sammanhang kanske den till och med blir ännu lättare och roligare att dela eftersom ursprunget/avsändaren finns med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *