Hjärtan till jul

hjärtana_1 hjärtana_2 hjärtana_3 hjärtana_4Det är ju kul att ha lite speciella kläder till jul. Och när man som jag har nära till polymerlera så kan man använda det materialet även till kläder.

Först tänkte jag nämligen att jag skulle måla en svart T-shirt med något fint hjärtmönster i rött. Jag tänkte mig småhjärtan som tillsammans skulle bilda ett större hjärtmönster över hela framsidan på en vanlig T-shirt.

Men så började jag tänka lera istället: ”Visst måste man kunna göra dessa hjärtan i lera och sy fast dem sedan?”

Sagt och gjort. Jag skred till farten och skapade ett antal melerade hjärtan i olika storlekar. Jag gjorde ytan lite ”ruff” så att jag kunde tona in med svart/rött vilket gav ytterligare textur. Och så gjorde jag två hål i varje hjärta för att de skulle gå att sy fast.

Och de blev riktigt bra. Trots att det tog en oväntat lång stund att sy fast de små röda bitarna, hjärta för hjärta, är jag riktigt nöjd. Det här är en T-shirt som bara jag har.

Här hittar du bilder på T-shirtar som jag har målat: En häst-T-shirt. En T-shirt till. På sätt och vis är de också polymer art – för tygfärgen är en sorts polymer 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *