Fler svenskar som arbetar i polymerlera

Jag har ju tidigare berättat att jag är ganska ensam i Sverige om att arbeta med polymerlera, att det är betydligt vanligare utomlands, nere på kontinenten och i USA.

Genom IPCA, International Polymer Clay Association, har jag dock blivit bekant med två andra svenskar som håller på med det här underbara materialet:

Hobbyrian

Karolina S driver Hobbyrian och jag tror att det var hon som startade Sveriges första polymerlerblogg. I vilket fall som helst har hon hållit på i 20-talet år och är främst specialiserad på smycken.

Klickar du på rubriken kommer du till hennes blogg/hemsida och genom att klicka här kommer du till hennes Facebooksida. Du kommer att hitta väldigt många väldigt fina smycken, både halsband, armband och örhängen.

Noani

Eva Källström driver Noani och gör också mycket härliga smycken; halsband, armband och örhängen.

På sistone har hon även börjat göra underbara blommor, rena rama små buketterna, i polymerlera. Klicka på rubriken för att komma till hennes webshop och klicka här för att komma till hennes facebooksida så att du kan titta på och beundra allt fint.

Knappar

På tal om facebook så såg jag idag att en av mina grannar funderade lite över vilka knappar hon skulle välja till ett plagg hon hade sytt. Valet var tydligen inte självklart eftersom hon lade ut tre alternativ på facebook och bad om råd.

Jag svarade genast att hon naturligtvis ska komma över till mig så fixar jag till exakt vilken typ av knappar hon vill.

I polymerlera, naturligtvis!

Vi ska titta närmare på det i helgen. Jag lovar att visa upp här på bloggen hur knapparna skapas och hur de ser ut. Än så länge vet jag inte, jag får lyssna på vad min granne har för önskningar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *