En kärleksfull utmaning

hjärtan_1Snart är det Alla Hjärtans Dag. Och naturligtvis vill jag då gärna skapa något kärleksfullt i form av hästar. En del kanske säger att hästar är kärleksfulla i sig, men eftersom jag är som jag är vill jag gärna gå lite längre.

Ett enkelt sätt är ju att göra ett hjärta och placera en häst i eller på hjärtat, men eftersom jag fortfarande är som jag är känns det för enkelt. Fast å andra sidan kan jag ju skapa mig en utmaning genom att göra en riktigt fin och detaljerad mönsterstav som innehåller ett hästhuvud… kanske jag gör det så småningom.

Men den utmaning som jag valt idag är att skapa det önskade hjärtat genom negativ rymd. Med negativ rymd menas att man jobbar med den form som uppstår mellan andra former. Och var kan man hitta ett sådant hjärta när det gäller en häst? Jag satt ganska länge och jobbade med det problemet, skissade och funderade och hittade inget riktigt bra så jag surfade runt på nätet för att hitta inspiration och idéer och plötsligt insåg jag var hjärtat fanns: Hjärtformen uppstår när man kombinerar två hästar!

Hjärtat ”finns” mellan halsarna när hästarnas bogar och nosar möts. Ser du formen framför dig?

Dessutom tänker jag mig att de bägge hästarna ska stå på bakbenen och stötta varandra. De ”klarar” sig alltså inte ensamma, utan den ena behövs för att stötta den andra. Och vice versa.

Är inte detta kärlek säg?

Nu återstår ”bara” för mig att lösa alla utmaningar på vägen mot de färdiga, samspelande hästskulpturerna. Det handlar inte bara om hästarnas form, utan jag måste också skapa mönster som är ”Alla Hjärtans Dag”. På bilden ser du hur grundformen till hästarna ser ut.  Håll tummarna!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *