Ett lejon!

posted in: Mönster, Polymer Clay 0

lejonDet blir inte alltid bara hästar. Här är ett lejon som är skapat med samma tekniker (och delvis samma mönster som den senaste sjöhästen, ser du kanske).

Först gjorde jag ett ”skelett” av ståltråd som jag klädde med lera. Därefter var det dags för att fundera på vilka färger ett lejon har. Efter lite funderande gjorde jag en bruten gul färg och skapade toningar (skinner blend) från det gula ner till det bruna. Så klädde jag på lejonet med denna tunna skinner blend. Det ljusaste fick bli vid fötter och nos och det mörkaste mer mot centrum på det lilla lejonet.

Jag använde bara ett enda mönster – samma som sjöhästen, som sagt! Det kändes som om det gav lejonet mer kraft om jag var sparsmakad i dekorationerna, och lät de färger som människor ofta sammanbinder med lejon – det gul/bruna – dominera.

Tassarna fick extra uppmärksamhet. Jag såg till att de blev stora, och jag ville också att de skulle ge ett mjukt intryck. Undersidan utformades så att den fick små trampdynor. Den som beundrar ett hantverk vänder nämligen ofta på det och studerar undersidan. Därför bör man vara noggrann även där – en välgjord undersida visar att man varit omsorgsfull.

Och nej – lejonet kommer inte att visas upp i webbutiken. Det skapades som en gåva till ett annat lejon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *