Det blir en ny sjöhäst

Först och främst – jag har inte varit på Bråvallafestivalen ända till nu, jag har däremot varit ledig från allt vad jobb och skapande heter – det har varit trädgård, resor och utflykter samt gemenskap med härliga vänner. Jag tror att de är bra att koppla av och tänka på helt andra saker lite då och då.

Samtidigt har jag liksom trott jag jag skulle ha tid till att fortsätta på den sjöhäst som jag berättat om i de tidigare inläggen. Den har stått framme så att jag skulle kunna skrida till verket närhelst inspirationen slog till. Men det gjorde den inte förrän häromdagen. Och då visade det sig att leran blivit spröd av att stå framme i solen. Jag gjorde tappra försök att renovera den så att jag skulle kunna fortsätta, men jag blev tvungen att med tungt hjärta slänga den.

nya_sjohastenDet positiva är ju att jag då får börja på en ny sjöhäst (och jag har under sommaren samlat på mig massor med idéer kring andra ”galna” hästar – häng med under hösten så får du se!). Den blir i helt andra färger, mer flammande gult och rött på sidorna och ett lite större mönster utmed sidorna. På bilden nedan ser du hur ojämnt det ser ut när jag lagt på en del av mönstret och inte jämnat till det än.

Det som jag går omkring och funderar på just nu är hur fenan ska se ut, vilken färgskala den ska ha och hur jag ska utforma den, det finns ju en hel del olika metoder att använda. Det kommer också att bli en sidlinje på sjöhästen, och den ska gå i samma färgskala som fenan. Dessutom kommer nog den här sjöhästen inte att ha hovar, troligen får den fenor istället, kanske även några små fenor på sidorna/ryggen.

monster_nya_sjohasten

gul_till_rott

 

Här är lite detaljer från själva mönstret till den här hästen. Dels ser du den klump som tonar från gult till rött som ingår i ryggens mönster och dels ser du en detalj av hur själva mönstret ser ut innan jag lägger det på hästen.gulrott_sjohastmonster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *