Den lilla sjöhästen

sjohast_nyHär är den – den nya sjöhästen! Jag försökte faktiskt fotografera den för några dagar sedan, men jag blev inte alls nöjd med hur bilderna blev. Idag gick jag ut på morgonen och fotograferade den i det tidiga ljuset vid dammen – precis som om sjöhästen just klivit upp ur dammen för att värma sig i morgonsolen.

Jämför man med den förra sjöhästen så har den här fått varmare färger. Med den förra sjöhästen tänkte jag mer kring djupt vatten, fisk mm. Jag gissar att jag blivit påverkad av en varm sommar när jag gjorde en ny sjöhäst och istället valde varma och soliga färger för mönstren. Hästen fick dessutom små fenor vid ”axlarna”.

Som alltid är själva skapandet så spännande – jag har en idé kring hur jag vill att det ska bli, men sedan är det som om någon annan kraft är med och visar mig vad jag ska göra. Det är som att titta på, som att bli vägledd. Jag börjar med en idé och sedan är det som om jag ställer frågor: Vad ska jag använda för metoder och tekniker? Vad ska jag använda för material? Vad ska jag använda för färger för att de ska samarbeta med varandra på bästa sätt? När ska färgerna vara klara och när ska jag bryta dem? Åt vilket håll ska jag bryta dem – varmare eller kallare?

Och den här gången var det som sagt den hör lilla sjöhästen som ville se ut just så här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *