En maltesisk häst, del 6: Ir-Rabat

maltahäst_13 maltahäst_14 maltahäst_15 maltahäst_16Den maltesiska hästen ska ju också innehålla något som anspelar på ett byggnadsverk från Malta. Jag valde att utgå från ett foto som jag tog från krönet av en högt belägen gammaldags försvarsanläggning i staden Ir-Rabat på ön Gozo. Gozo betyder förresten Glädje på gammal-arabiska.

För detta hus valde jag att arbeta med något som kallas för pietra-dura-teknik. Ursprungligen användes tekniken för att bygga ihop konstverk med hjälp av polerade och tillskurna stenar i olika färger. När man använder teknik inom polymer behöver man inte använda sig av stenar, man gör helt enkelt tunna, tunna skivor av polymer som man sedan skär till i önskade former och sammanfogar.

Pilligt är det – hur pilligt kanske du kan gissa när du tittar på bilderna här intill. När byggnaden var lagom stor skar jag bort den från glasskivan som jag byggt den på och överförde den försiktigt till ryggen på hästen, så att byggnaden hamnade ungefär i sadelläget.

Jag vet förresten inte vad byggnaden jag avbildat heter. Jag har sökt på internet och Google Maps men inte hittat riktigt rätt. Kanske du som läser den här bloggen vet? Svara i sådana fall här i kommentarsfältet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *