En maltesisk häst, del 4: Medelhavet

maltahäst_7 maltahäst_8 maltahäst_9Malta är ju en klippö av honungsgul sten som sticker upp ur Medelhavet. Alltså måste jag symbolisera detta på något sätt på den här hästen. Sandstenen är ju på plats, och medelhavets alla underbara blå och azurblå nyanser tänker jag mig tona upp längs med benen, som om hästen stod stadigt i Medelhavet.

Alltså tog jag fram och blandade till fyra färger från ljusaste sandstensfärg över grön-blått och blått ner till nästan svart. Därefter gjorde jag en skinner blend av dem med hjälp av pastamaskinen och efter ett antal ”manglingar” hade jag skapat en remsa lera som på ett ljuvligt sätt tonade från honungsgult över azurblått till mörkaste blått, nästan svart. (Jag använde inte den svartaste delen av skinner blenden, som du ser). Det blev precis de medelhavsfärger jag ville ha och jag var mycket nöjd med hur färgövergångarna blev.

Remsan skars i bitar som jag sedan applicerade på hästens ben och jämnade ut fogarna. Uppåt tonade jag ihop med den färg som redan fanns på benen. Det var inte så svårt, min skinner blend började ju med exakt samma gula färg som redan fanns på hästen.

Än så länge saknas hovarna, men de ska bli svarta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *