En Maltesisk häst, del 3: Sandsten

maltahäst_4 maltahäst_5 maltahäst_6Hästen som ska se ut som Malta fortsätter. Först och främst gav jag den lite mer muskler och form genom att lägga på mer lera där det behövdes och jämna ut. Om och om igen till jag var nöjd. Jag vill som sagt att den ska se stabil, stadig och självsäker ut utan att därför bli alltför ”tung”. Jag vill fortfarande att den ska ge ett lätt intryck.

När jag kände mig klar med själva grundformen på hästen var det dags att börja med grundfärgen på hästen. Den viktigaste färgen på själva ön Malta är en ljust honungsgul färg som finns i sandstenen. Alltså blandade jag till den färgen av polymerlera och körde sedan ut ett tunt flak av lera på den näst tunnaste inställningen.

Nu hade jag rätt färg, men strukturen var ju inte vidare sandlik. Hur skulle jag fixa det? Svaret var ganska enkelt: Jag tog ett grovt sandpapper, blötte det i vatten så att det inte skulle fastna i den mjuka leran, och tryckte det mot leran. Såklart att sand ger sandeffekt! Därefter tog jag ett av lerverktygen med en tunn  och rundad spets och med hjälp av detta ristade jag in ”sandstensblock” i den tunna lerskivan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *