Även inspiration och idéer måste struktureras

Som du har sett av de senaste inläggen var det en mycket, mycket givande konferens på Malta. Jag har ett helt kollegieblock i stort sett fyllt med olika idéer och tankar.

Så länge en idé befinner sig just i idéstadiet är den alltid lustfylld och genomförbar. Nu håller jag på med arbetat att gå igenom idéerna, att sortera dem i olika kategorier, att fundera på vilka som är genomförbara och vilka som av olika skäl kräver lite för mycket just nu och därför bör hamna på en väntelista. Samtidigt  bygger jag också på en prioriteringslista – vad ska jag göra först och vad ska jag göra lite senare? Vilka tekniker ska jag lägga ner tid och omsorg på att träna mer påJ så att jag vet att jag behärskar dem innan jag ger mig in på att skapa just den hästskulptur som jag verkligen vill göra? Och vad i hela friden menar jag med just den där anteckningen?

Jag har också sett och provat på nya material som inte riktigt går att få ta på i Sverige, så idag har jag skickat efter från utländska webshopar och hoppas på snar leverans så att jag kan prova på de nya materialen. Nya leror kommer också att kräva att jag tränar in mig på hur just det fabrikatet fungerar – det fungerar troligen inte alls på exakt samma sätt som de leror och material som jag är van vid.

Men väldigt, väldigt spännande ska det bli! Jag kommer att låta dig som läsare av den här bloggen att följa de nya projekten från det att jag skriver berättelsen/storyn jag vill att hästen ska berätta, skisser, val av material, framgångar och misslyckanden, helt enkelt alla de små steg som leder fram till en färdig och helt unik Mosebacke Häst.  När jag skapar utifrån mina egna idéer kan jag nämligen låta dig som läsare att vara med på resan. Det är lite annorlunda när jag skapar hästar som ska ges bort i present… då vill jag inte riskera att mottagaren ser dem i förväg.

Har du några tankar kring vilken Mosebacke Häst du vill se? Någon speciell färgskala som du vill se på en häst? Något särskilt som du vill att hästen ska göra eller påminna om? Kommentera gärna här under – kanske kommer någon eller några av dina tankar att vävas in i en Mosebacke Häst… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *