Att göra en tiger

En del gör en pudel. Jag försöker göra en tiger – som samtidigt är en häst.

tiger_1Det skapar lite speciella utmaningar. Jag har suttit och sökt på nätet och tittat på otaliga bilder av tigrar, funderat på hur jag ska göra för att skapa det där speciella tigermönstret. En sak står klar för mig: Jag kan inte använda mig av de millefiori- och caningtekniker som jag är van vid. På en tiger handlar det om ett icke-repetitivt mönster av svarta ränder som ligger över päls som är tonad från vitt över gult till mörkare brunt.

Jag valde att använda mig av skinner blend-tekniken för att skapa toningarna från vitt till brunt. Svårigheten här var att de ska vara olika ”långa” beroende på om det är ben eller mage som det handlar om.  För att få fram rätt typ av effekt har jag efter det att jag lagt på toningarna dessutom suddat ut gränserna mellan dem ytterligare, så att de ska bli mera ojämna.

Idag har jag också skurit till smala, smala remsor av svart lera som jag placerat ut i tigerränder i tigermönster. Flera av dem har jag arbetat in i den underliggande tonade skinner blend och det verkar  fungera bra.

tiger_2I morgon ska börja arbeta med huvudet. Det kommer att ställa stora krav på precision när det handlar om så skarpt avgränsade fält. Hamnar något det minsta ”fel” får hästen också helt fel uttryck i sitt ansikte.

Håll tummarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *