Bargello-hästen, del 4

posted in: konst, Mönster 0

bargello_8 bargello_7 bargello_6Nu börjar det likna något! Nu har jag lagt på smala remsor med bargello-mönster över i stort sett hela hästen. Som du ser jobbar jag med mönstren som när jag målar en tavla. Först lägger jag dit dem med ganska stor – men inte exakt – precision. Sedan börjar jag arbeta för att få de olika bitarna att samspela med varandra på de sätt som jag vill. Och för att det ska bli så måste jag ju ha lagt dem på rätt ställen först… 🙂

Du ser också att jag än så länge har täckt över hästens ansikte och ögon med lera. Han ser lite misstänksam ut, stackaren. Så småningom ska jag med hjälp av olika trubbiga verktyg försiktigt pilla fram ögonen och göra form och omgivning till dem. Det är då som hästens slutliga ansiktsuttryck kommer fram tillsammans med munnens och näsborrarnas uttryck.

När det kommer till detaljer och slutfinish jobbar jag till stor del under ett förstoringsglas med belysning. Det hjälper mig att upptäcka saker som inte syns så bra med blotta ögat, men som har stor betydelse för hur den färdiga skulpturen kommer att bli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *