Bargello-hästen, del 2

bargello_3 bargello_4 bargello_5I förra blogginlägget visade jag hur jag blandar färgerna till mina skinner blends. Jag valde att göra tre skinner blends, en från ljust till mörkare gult, en i varma röda toner och en i mättade blå toner. Jag vecklade sedan ihop de långa skinner-blend-remsorna till långsmala fyrkanter som du ser på bilderna. En skinner blend är ju lite ojämn i kanterna, men sedan skar jag dem jämna.

Var och en av dessa fyrkanter skar jag sedan i tre biar som jag pusslade ihop med varandra. Sedan skär jag tunna remsor av denna ihoppusslade fyrkant. Som du ser lägger jag remsorna lite förskjutna gentemot varandra när jag placerar dem på hästen och skapar därmed en sorts sicksackmönster. Min plan är att jag ska skapa ett genomgående mönster över hela hästen. Det kommer att bli spännande om jag lyckas eller om det kommer att bli för mycket distortion.

Utmaningen med att skapa mönster på hästar är ju att de inte riktigt är fyrkantiga och plana, utan de har spännande rundningar, smalheter och former som ger olika typer av effekter när jag använder olika typer av mönster på leran.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *