Bargello-hästen, del 1

För några dagar sedan fick du se en ganska stadig häst här på bloggen. Den blev lite stadigare än vad jag tänkt mig, och huvudet blev fullt med olika ”tokiga” saker som den skulle kunna ha på sig. Jag tänkte mig en massa rosetter och en granne föreslog att den skulle ha hattar och frukter på sig. Något extra, alltså.

Men när jag funderade lite ville jag göra bargello-mönster på den. Vad är bargello-mönster, undrar du då. Ja, det brukar användas för speciella quiltningar, det blir ett mönster som liksom är gradvis pixlat. Klicka här kan du läsa lite mer om Bargello Quilt.

Och naturligtvis går det även att göra sådana mönster i polymer. Skulle väl bara fattas annat – den här leran saknar ju gränser.

bargello_1 bargello_2När jag ska starta bargello-mönster börjar jag med en vanlig skinner blend. Många som gör skinner blends mäter ihop färgerna mycket, mycket noggrant, men jag blandar alltid leran som om denvore akvarell- eller oljefärg. Alltså lägger jag dit färgbitar som jag tror de passar. När jag sedan kör upprepade gånger genom pastamaskinen blandas färgerna och så småningom blir det en lååååång skinner blend som jag kan veckla ihop till en tonad fyrkantig bit.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *