Skulptur av en guldfärgad enhörning

Unicorn Dream

posted in: konst 0


Vem har inte drömt om en enhörning? Sagans häst med magiska krafter. Eller snarare är det hornet som har magiska krafter, som kan hela, rena och till och med väcka döda till liv. Enhörningen symboliserar kärlek och godhet – ”Allt det goda du sår får du igen”.

Inte undra på att jag ville skapa en enhörning!

En enhörning är ju en magisk häst – och själva skapandet kände också magiskt. Jag ville ha med det ljusa för att symbolisera just det ljusa och goda. För att den skulle skimra – vilket visar att den har magiska krafter på riktigt – tonade jag in gyllenskiftande lera i den vita leran.

En del av sägnerna kring enhörningen säger att hornet var mörkast i botten och sedan blev allt ljusare mot spetsen.

Jag lät det inte stanna bara vid hornet, utan jag har med hjälp av en teknik som kallas ”Skinner blend” låtit leran över hela den lilla hästen tona från mörkast längst ner till ljusast längst upp. Även den långa och böljande manen och svansen tonar över samma skimrande färger och ger helhet och symmetri.

Som jag skrev i början är det här en mycket speciell häst för mig. Jag lade ner mycket arbete på att skapa ett personligt och uttrycksfullt ansikte – och som så många gånger när jag skapar så händer det att den lilla hästen börjar hjälpa till. Just den här gången är jag säker på att den gav mig ett uppmuntrande och vänligt leende som tack för att jag skapade den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *