Foto av stiliserad hästskulptur med röda nyanser i ringar runt kroppen

Jupiter

posted in: konst 0


Du känner säkert till den randiga jätteplaneten Jupiter, den femte planeten från solen. Jupiter är en gasjätte (består alltså av gas – mest väte och helium men också metan, ammoniak, deuterium, etan och vattenånga) och är den största planeten i vårt solsystem. Namnet kommer från den romerska mytologins största gud Jupiter, som ar gudarnas konung.

I min version av Jupiter finns också den mytomspunna röda fläcken med. Fast jag har med många fläckar – jag tror nämligen att det finns många fler, det är bara det att vi inte ser dem just nu.

Något annat som Jupiter är känd för är sina ringar. De är mörka och därför svåra att se, just därför upptäcktes de inte förrän 1979. Kanske har du också svårt att se dessa fyra ringar? Oroa dig inte, de finns där även om de inte syns.

Det var väldigt roligt att hålla universum i sina händer när jag skapade den här versionen av solsystemets största planet. Den har dessutom 63 månar! Om det blir du som köper Jupiter kan du placera 63 små stenar och gruskorn runt Jupiter så blir han komplett!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *