Hästskulptur med baksel som ser ut som en orm

Rattlehorse

posted in: konst 0

Hästskulptur med bakkropp som en ormMin fantasti rör sig på lite outgrundliga vägar ibland, så en dag började fundera på hur en kombination mellan häst och skallerorm skulle se ut. Jag tycker nämligen om ormar också, tycker att de är spännande och intressanta varelser.

Dovblå färgskala

Hästskulptur med bakkropp som en ormAlltså började jag (som vanligt) med att fundera och planera. Jag ville ha hästen i en dovblå färgskala, med lite dragning åt grönt och med vita highlights. Så jag blandade till ett antal omgångar med polymerlera i just de färgerna.

Sedan började jag med att skapa ett skelett – en armatur – till ormhästen. Som du kanske kan gissa är det en grov ståltråd inuti, som jag sedan stärkt upp med tvåkomponentsleran Apoxie Sculpt, just för att den ska orka hålla sig uppe, även när tyngden av leran kommer på.

Ormskinn

Hästskulptur med bakkropp som en ormNär jag väl hade skapat själva formen, så att ormhästen såg ut som jag ville, var det dags att klä på själva ormskinnet. Jag skapade då en cane (mönsterstav) med ett vad man skulle kunna kalla grundmönster för en orm. Detta skar jag sedan i halvtunna skivor som jag sedan körde genom pastamaskinen på en ganska tunn inställning innan jag klädde ormhästen med dessa. Sedan använde jag ett böjt högtalargaller för att skapa själva känslan av den rutmönsterstruktur som du ser hos ormar.

Vill du se fler bilder bilder på Rattlehorse så hittar du den i webshopen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *