Huvud på en hästskulptur

Darling – en häst med energi

posted in: konst 2

Huvud av hästskulpturIbland har jag planerat långt i förväg hur jag ska göra när jag skapar en ny hästskulptur. Och ibland gör jag precis tvärtom. Jag bara sätter mig vid ateljébordet och ser vad som händer, låter den lilla hästen skapa sig själv.

Det var just det som hände med Darling.

Glödande färger

Färgstark hästskulptur i polymerleraJag hade några canes (mönsterstavar) som jag hade skapat för ett annat projekt och tog upp dem och tittade på dem. Jag såg de glödande gul-röda färgerna och tänkte att de skulle göra sig mycket bra som man och svans. Frågan var hur resten av hästen skulle se ut. Skulle den vara vild och stegra sig medan den skapade på manen. Skulle den springa i galopp över savannen på väg mot solnedgången?

Vänskapen mellan häst och människa

Nej – den skulle i sig själv vara en motpol till de skarpa och livliga färgerna. Den skulle vara rund och go’ och därmed visa att energin fanns inuti den, som kärlek och innerlighet. För att visa på de starka vänskapband som kan uppstå mellan en häst och dess människa.

Så jag började skapa.

Hästskulptur i polymerlera i klara färgerVarsågod – här är Darling. Vill du se mer av henne finns fler bilder i webshopen som du hittar genom att klicka här.

2 Responses

 1. Kristina Hansson
  | Svara

  Hej!
  Har du någon Darling till försäljning? Och vad är priset i så fall? Har en god vän som fyller 60 år och det skulle vara en perfekt present till henne.
  Mvh Kristina

  • EvaMarie
   | Svara

   Nej tyvärr – varje häst skapas i enbart ett enda unikt exemplar. Och just Darling åkte iväg till ett nytt hem i USA…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *