Hästskulptur med fjärilar

Butterfly – en hästskulptur med blå fjärilar

posted in: konst 0

Jag skapar hästar av alla möjliga typer – och många kommer till av inspiration som jag får från något helt annat ställe än från själva stallet och kontakten med hästar.

Hästskulptur med fjärilarHästskulptur med fjärilar

En blå fjäril

Den här hästens inspiration kom från ett foto som kom förbi i flödet på sociala medier. Jag blev helt fascinerad av skönheten hos den här blå fjärilen och beslöt mig för att skapa canes – mönsterstavar – som liknande den fjärilens underbara vingar. Det som är så fantatiskt med canes är att de går att reducera – man skapar själva mönstret i ganska stor skala och sedan knådar man försiktigt ihop leran med alla dess färger så att själva mönstret blir allt mindre.

Hästskulptur med fjärilar

Canes – mönsterstavar

Det mönster som finns på hästens kropp kommer också från en cane som jag skapade i olika jordnära färger, avsedda att samspela med och lyfta fram de blå tonerna i fjärilen, så att de tillsammans skulle bilda en fungerande helhet.

Hästskulptur med fjärilar

Rund och god

Många tycker om mina runda hästar med korta ben. Och jag tyckte också att det skulle bli en perfekt bas för fjärilen – det blir en sådan härlig kontrast mellan den tunga, jordbundna hästen och de fjärilar som kan lyfta hur de vill. Och kanske lyfter de den här hästen också!

Butterfly finns också i shopen som du hittar om du klickar här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *