Synergy-hästen, del 6

synergy_12 synergy_13 synergy_14 synergy_11”Flaggblommor” var det ja. Jag tog ju bort alla (nåja, alla fyra) blommor som jag gjort på hästen eftersom jag inte gillade dem. De blev helt enkelt inte bra. Att göra blommor som alltför mycket liknar de olika ländernas flaggor blev alltför stelt, alltför begränsande. Jag ville att blommorna skulle vara mjukare och livligare.

Alltså valde jag att istället skapa blommor som mer liknar just blommor. Enda ”reglerna” skulle vara att varje blomma skulle bestå av samma färger som den nationsflagga den representerar (men inte nödvändigtvis i samma proportioner) och att ingen blomma fick vara den andra helt lik.

För att få en överblick ritade jag upp de 29 olika nationsflaggorna intill varandra på ett papper. Det stod väldigt snart klart att den allra vanligaste färgkombinationen på flaggor är rött, blått och vitt. Det blev en liten utmaning i sig eftersom jag som sagt ville att alla blommor skulle vara olika.

Hur jag löste det? Jo, jag gjorde flera olika mönsterstavar (canes) där det röda/blåa/vita kom i lite olika kombinationer på olika sätt. När jag sedan använde tunna skivor av dessa kunde jag dessutom vända dem på lite olika sätt samt också ändra lite på själva formen på kronbladen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *