Synergy-hästen, del 7

synergy_15 synergy_16Alla blommor har en mitt, ett centrum. På verkligen blommor är det här ståndare och pistill finns och kronbladens uppgift är att  locka pollinerande insekter till blommans mitt så att de kan hjälpa till att föra över pollen.

Så noggrann att jag efterlikna ståndare och pistiller är jag inte i mitt skapande, utan på den här hästen valde jag helt enkelt att göra samma centrum på alla blommorna. Jag gjorde små, små kulor av en lera i mycket bruten färg och sedan använde jag en liten metallpärla med ett rosmönster son jag sedan pressade mot de olika blommornas centrum.

På så sätt skapar jag en likhet mellan de olika blommorna som underlättare för betraktaren. Denne har nog med att titta på 29 olika blommor, hen ska inte behöva förhålla sig till 29 olika sorters blomcentra också.

Det var mycket intressant att se hur mycket dessa blomcentra betydde för upplevelsen. Innan jag placerade dit dem såg hästen rent störande osammanhängande ut. Efteråt blev det en helt annan harmoni. Det fanns något som band samman blommorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *