Det blev inte så färgglatt som jag hade planerat – det blev en helt svart hästvas

svartvas_06 svartvas_07 svartvas_08 svartvas_09I går visade jag hur jag klädde in ett vanligt dricksglas i lera.

Idag bygger jag upp strukturen runt detta dricksglas och på den första bilden ser du hur jag har byggt upp själva ögat. Anledningen till att det är färgad lera är att jag använde ”skräplera”, dvs lera som blivit över vid andra projekt, för att bygga upp formerna. Hästögat ser rätt grymt ut när det är den färgade leran, men på den andra bilden ser du hur det blir annorlunda när jag klätt över med ett tunt lager av svart lera.

På samma sätt byggde jag upp det andra ögat, näsborrar, nosrygg, haka och käke.

På den tredje bilden börjar jag fundera. Som du såg på den första skissen hade jag ätnkt mig enman och en pannlugg i form av färgexplosioner. Men när jag tittade på den nu helt svarta hästen såg den rätt OK ut. Skulle jag verkligen lägga till något mer?

– Nej, sade hästen.

Och jag lyssnade och lade inte till något mer. Inte ens kanten vid halsen jämnade jag till, utan jag lämnade den rå. På något sätt stämde det bäst överens med hästens attityd.

På den tredje bilden ser du hästvasen färdig för bränning. Två stora glas som jag lagt rullar av frottétyg  på. Avsikten är att stötta upp de tunna öronen så att de inte faller ihop under härdningen, för härdningen börjar med att leran mjuknar en liten stund innan själva härdningsprocessen tar över.

I nästa blogginlägg ska du få se den färdiga hästvasen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *