Sjöhästen, del 2

Som jag skrev tidigare så var det med en hel del… ja vad ska man kalla det, inte ångest, men kanske låga förväntningar på resultatet är jag nu tväremot mycket förtjust! Fast jag bävar lite. Just nu ser sjöhästen mycket bra ut, mycket bättre än vad jag förväntade mig. Men i allt skapande finns det risk för att överarbeta. Nu gäller det att göra undersidan och övergången mellan över- och undersida på ett sådant sätt att sjöhästen fortsätter att se bra ut.

sjohast_3Det syntes kanske inte så bra på gårdagens bilder, men jag hade lagt upp en smal ”ryggrad” längs med ryggen på sjöhästen. På så sätt hade jag tydligt markerat mitten på ryggen, vilket gjorde det lättare i det fortsatta arbetet.

Först blandade jag till en lite bruten mörkgrön färg, och den lade jag i ett lager över ryggraden, för att ha en bra bas att fästa den blivande ryggfenan i. Jag fortsatte med den mörkgröna och gjorde ”skinner blends” som jag täckte frambenen och huvudet med.

Därefter staplade jag de resterande bitarna av skinner blends på varandra, varvade med tunna lager av vitt och mörkgrönt.  Jag skar i bitar och staplade om och om igen, varefter jag ska i tunna skivor som jag gjorde jämna med hjälp av pastamaskinen. Dessa skivor fäste jag sedan som ryggfena på sjöhästen, tunnade ut med hjälp av fingertopparna längst ut och böjde ryggfenan/manen i böljande former, som man skulle kunna tänka sig att en ryggfena rör sig.

sjohast_4Jag skapade ett mönster med basfärgerna olika nyanser av grönt, och bröt upp det hela med rosa och gult. Det låter förskräckligt, men blev faktiskt ganska fint. Och det är därför som jag tänker göra något som tonar mot gult när det gäller magen på sjöhästen. Det här mönstret gjorde jag i tre storlekar för att passa ihop med att hästen är olika tjock på olika ställen av kroppen.

Håll nu tummarna för att jag inte överarbetar eller blir för ivrig så att jag misslyckas med någon liten, viktig detalj när jag fortsätter med hästen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *