Mosebacke Moose, del 2 – älg-cane

älg_03 älg_04 älg_05 älg_06 älg_07 älg_08 älg_09
älg_11
För ett par dagar sedan fick du se hur jag skapade en älgkropp. Nu är det dags att göra en cane (mönsterstav) med ett älgmönster.  Som jag tänker just nu ska den finnas i lite större format på älgens rygg och i lite mindre format på sidorna, kombinerat med andra mönster som på något sätt påminner om skog.

På den första bilden ser du den första skissen. Jag tänker jobba med en fyrkantig cane, och det är svårt att få plats med en älg med krona och alt om fyrkanten är liggande, och därför valde jag att vinkla den. På de följande bilderna ser du hur jag blandar fram mörka, murriga färger från de olika basfärgerna. Polymer Clay kommer nämligen i olika färger – det finns mängder av olika färger att välja mellan  –  men jag vill helst blanda till mina egna nyanser. Då utgår jag oftast från de basfärger som Fimo Professional finns i och du ser flera av dessa basfärger i bakgrunden på den första bilden.

På den bild där du ser en diagonal mellan mörk och ljus lera har jag lagt upp får en så kallad Skinner Blend – när jag upprepade gånger viker och kör igenom pastamaskinen får jag så småningom en skiva av lera som tonar sömlöst från den ljusaste till den mörkaste färgen.  På de följande bilderna, där du ser canen i nästan färdigt och färdigt skick ser du att jag använt denna skinner blend på älgens ben. Därmed får jag dem att tona från ljust längst ner till mörkt högst upp.

På den sista bilden ser du hur jag börjat på nästa cane som ska bestå av ett graninspirerat mönster. Så småningom ska jag kombinera ihop olika granar med varandra. I bakgrunden på granbilden kan du ana hur älg-canen ser ut när jag reducerat ner del till bara någon eller några centimeters storlek från den ursprungliga nästan 10 cm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *