Mambo no 3 blir svart

mambo3_08 mambo3_09 mambo3_10Efter Mambo no 2 måste ju Mambo no 3 komma, eller hur?

Här ser du hur det hela börjar. Som vanligt har jag skapat en hästkropp med skelett av ståltråd. Det måste finnas någon form av armering eftersom leran är mjuk, och det skulle inte vara möjligt att skapa en häst med smala ben. När jag började att göra hästar i polymerlera får flera år sedan började jag faktiskt utan armering, men då var jag tvungen att göra väldigt korta och tjocka ben och det var inte ovanligt att de ”kantrade” eller att andra olyckor hände under härdningen i ugnen.

Den här Mambon ska bli svart i grunden. Alltså kör jag ut tunna sjok av helt svart polymer i pastamaskinen på den näst tunnaste inställningen. Ja, de flesta som jobbar med polymerlera har pastamaskinen som sitt viktigaste verktyg för att både konditionera (mjuka upp) samt för att blanda leran vare sig det handlar om att blanda nya färger eller om att göra tonings, så kallade skinner blends.  Och också för att ta fram sjok i exakta och jämna tjocklekar. Kniven som du ser är en vanlig fruktkniv. Många använder sig av skalpell, och jag använder sådan i vissa fall, men jag tycker att skaftet på fruktkniven ofta ger bättre grepp, så att det blir mer precision i det jag skär ut.

Sedan klär jag helt enkelt hästkroppen med de här tunna svarta sjoken. Naturligtvis blir det lite kanter här och var, men de är lätta att jämna ut med antingen en strumpsticka som jag rullar över skarvarna (ja, en strumpsticka tillhör också de viktigaste verktygen 🙂 ) eller helt enkelt genom att jämna ut med fingrarna. Fingervärmen hjälper till att mjuka upp lera lite så att det går smidigt.

Nu är det dags för dig att använda din fantasi och gissa lite. Hur kommer jag nu att fortsätta med Mambo no 3?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *