Mambo no 1

mambo1_01 mambo1_02 mambo1_03 mambo1_04Till de allra flesta av de Mosebacke Hästar som jag skapar gör jag invecklade mönster i form av canes – mönsterstavar – som jag sedan skär i tunna, tunna skivor som jag dekorerar hästen med. Ytan blir jämn och ofta polerar jag hästarna så att de får en porslinsliknande glans.

Jag har en hel del vänner som är polymerkonstnärer som inte riktigt är inne i det där med canes – de föredrar att istället jobba med strukturer och former i leran.

Så – varför kan man inte kombinera?

Mambo no 1 har inte bara mönster i form av canes i olika jordnära färger, inspirerade av de färger som finns i naturen just nu, i en snöfri början av december. Den har också vissa fält täckta med tunna skinner blends – toningar från en färg till en annan. Men, inspirerad av mina konstnärsvänner, så gick jag den här gången ett moment längre. Med hjälp av olika verktyg och instrument skapade jag strukturer i ytan, strukturer som jag sedan accentuerade genom att behandla den färdighärdade hästen med mörk acrylfärg som jag sedan torkade och slipade bort.

Resultatet blir att strukturerna skapar ett helt annat liv och annan rörelse i den lilla hästen och att de underliggande färgerna liksom skimrar fram.

Vill du köpa ”Mambo No.1” eller någon annan Mosebacke Häst? Här hittar du den i webshopen Mosebacke Horses.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *