Lerblandning till den dansande hästen

dansa_03 dansa_04Det som är så coolt med polymerlera är att den är färgad. Den är alltså inte som ”vanlig lera” som kommer enfärgad och att man efter bränningen behöver sätta färg på den på olika sätt. Med polymerlera kan du skapa färgerna och mönstren samtidigt som du skapar formen.

Till den dansande hästen vill jag ha en melerad, ganska mörk bas. Jag tänker nämligen färga in den med torrpastell när jag är klar. För att få en bra mix lade jag ihop tunna bitar av olika, ganska klara färger av polymerlera. Lera finns att köpa i i stort sett alla nyanser, men jag föredrar att blanda till färgerna själv. Då använder jag mig av leran FIMO Professional och färgerna som ingår i FIMOs True Colours som man kort kan förklara som ett färgsystem som använder både RGB och CMYK-systemet på samma gång. I början var det lite mind-blowing, men det är ett bäldigt bra sätt att tänka färg.

Sedan körde jag dem genom pasta maskinen på tjockaste läget gång på gång tills jag hade ett sjok av hanterbar lera som skiftade lite lagom i nyanserna.

I morgon ska du få se hur det ser ut när jag ”klär på” hästen med leran.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *