Att blanda färger i lera

posted in: Polymer Clay 4

älg_03I gårdagens blogginlägg pratade jag väldigt översiktligt om hur jag väljer att själv blanda till olika färger på leran utifrån några få grundfärger. Idag visar jag med hjälp av en film från FIMO hur de här färgblandningarna går till.

Dock jobbar inte jag på det exakta sätt som de visar i filmen där de stansar ut lika stora bitar av de olika färgerna innan blandningen. Jag blandar till mina färger på leran lite mer på känsla, ungefär som man blandar till olika akvarell- eller oljefärger på paletten innan man applicerar dem på papperet/duken.

4 Responses

 1. Marika Karlsson
  | Svara

  Hej
  Undrar var du köper dem stora paketen med fimo leran? Mvh Marika

  • EvaMarie
   | Svara

   Hej Marika!
   Jag brukar köpa dem på nätet, ibland från Sverige och ibland från Tyskland. Skapamer.se, Panduro och Slöjddetaljer är exempel på svenska leverantörer, men du hittar ännu fler om du googlar.
   Lycka till med skapandet!
   /EvaMarie

 2. Caroline
  | Svara

  Hej , när jag tittar på olika filmer på nätet, skrapar de i färg pulver.. ser ut som kritor. Vart hittar man det och var finner man sånt.? Tack mvh Line

  • EvaMarie
   | Svara

   Hej Line!
   Nu vet jag ju inte exakt vilka filmer du har tittat på, men jag skulle gissa att det är pastellkritor som du har sett användas. Googla på ”torrpastell” eller ”soft pastel” så ser du om det är det du har sett på filmer. Jag använder ganska ofta sådana för att måla mjuka skuggor och färger på leran. Detta gör man innan härdningen, då går färgerna till stor del in i leran.
   /EvaMarie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *