Kim Korringa – Polymer Clay Artist

Det är så roligt att läsa på Kim’s hemsida där hon beskriver sig själv och sin ”resa” till polymer clay. Den är nämligen så lik min egen. Hon beskriver hur hon vuxit upp i en artistisk och kreativ miljö och under hela livet hållit på med konst och konsthantverk av olika slag. När hon första gången såg polymer clay och millefioritekniken (samma teknik som jag oftast använder mig av för att göra mönster) så tappade hon fullständigt hakan. Och nu är hon fast. Precis som jag!

Kim Korringa jobbar främst med olika typer av glada och färgglada smycken; örhängen, broscher, halsband, armband och hårspännen. Hennes utsökta arbeten har gjort att hennes verk har tagits med som goda exempel i en hel mängd böcker.

Jag har på min hemsida gjort flera försök att förklara hur man gör ett mönster (”cane”, dvs stav på engelska) och Kim visar på sin hemsida hur hon gör mönster i form av små tropiska fiskar. Hon berättar i FAQ-delen av hemsidan att ett mönster tar henne mellan 3 och 10 timmar att skapa.

Klicka här för att komma till Kim Korringas hemsida och se andra sätt att använda polymer clay än till hästar! Och ja, jag håller också på att utveckla olika smycken, men de är inte klara för presentation än. Jag kan dock avslöja att de inte är lika färgglada som Kims, utan kommer i mer naturnära och murriga färger. Än så länge finns bara ett enda halsband i Mosebackes webshop/galleri.

“Others may want to own or buy an object they admire, but I want to experience the process of giving birth to it”
/Kim Korringa

Jag kan inte annat än hålla med. Så tänker jag också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *