Huvudsaken

huvud_8Och äntligen kan jag presentera Huvudsaken – en av de största polymer-skapelser jag hittills gjort. Tidigare har jag ju främst gjort små hästskulpturer som varit som mest ett par decimeter höga. Nu gav jag mig på att skapa på en canvas i storleken 100 x 100 cm.

Här ser du resultatet – och är du intresserad av hur jag arbetade klickar du helt enkelt på tillbaka-pilarna längre ner i det här blogginlägget.

Det har varit en mycket spännande utmaning att skapa i det här formatet och med den här tekniken. Jag var ute efter att leka med både färger och mönster, och jag det har blivit många promenader över golvet i rummet eftersom tavlan ser helt annorlunda ut när man arbetar med den nära (som jag måste vara när jag sätter dit de små mönsterbitarna) och på några meters håll (som det är tänkt att den ska betraktas).

Effekten av att jag använder canes (skivor av mönsterstavar)  blir ungefär som mosaik, även om jag låtit mina små skivor av canes delvis överlappa varandra i många fall. Det blir mycket liv i bilden eftersom det inte bara är olika canes med olika färger som ger en skimrande effekt utan det blir också en lek med olika skuggor, både de skuggor som färgerna ger upphov till och de skuggor som bildas av att de olika canes ligger på olika höjd. Jag var också tvungen att dela upp det färdiga hästhuvudet i flera delar för att kunna härda dem eftersom jag inte har en ugn som är tillräckligt stor för hela hästhuvuden :-). Tittar man riktigt noga kan man se var ”skarvarna” går.huvud_7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *