Hur ser en sjöhäst ut?

Början av juni är för många en tid då mycket ska fixas och man har tusen järn i elden. Så har det också varit för mig, och jag har helt enkelt inte haft tid att vare sig arbeta med min älskade polymerlera eller göra inlägg här på hemsidan.

Men det är inte enbart av ondo. Det är väldigt bra att ibland stanna upp lite i de aktiviteter som man har för sig. Det här andrummet gör att man hinner tänka i lite nya banor istället för att fortsätta på samma sätt som man alltid gjort tidigare. Bland annat har jag tänkt vidare kring mina hästar i många olika plan. Den senaste hästen var ju en blå/vit häst som bland annat hade sjöhästar i mönstret.

Hur kan man tänka vidare kring den? Naturligtvis kan man tänka vidare på så sätt att man förfinar och förbättrar mönstret – jag hade ju bland annat en del idéer kring hur jag ville göra sjöstjärnorna bättre och mer naturlika.

Men man kan också tänka på andra sätt: Vad är en sjöhäst egentligen? En sjöjungfru är ju människa ”däruppe” och fisk ”därnere”. Borde inte en sjöhäst vara motsvarande? Det vill säga häst ”däruppe” och fisk ”därnere”?

Så det blir nästa projekt: Att göra en sjöhäst. Som den ser ut i mina tankar just nu blir den som en vanlig Mosebacke Häst med huvud och framben, men från mage och bakåt kommer det att bli en stjärtfena som ska läggas framåt på något sätt, ungefär sådär fint som sjöjungfrur brukar sitta på en sten. En extra utmaning är att jag inte har gjort vare sig fiskfjäll eller fenor i polymerlera tidigare vilket innebär att jag måste utveckla teknik för det också. Spännande och utmanande… 🙂

Undrar hur slutresultatet blir? Kul och vackert eller bara makabert? Häng med på resan och se vad det blir – jag kommer att rapportera här på bloggen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *