Hästar ÄR läkande djur

posted in: Inspiration 0

Art Fotograf Mi Ritzén är väldigt duktig på många saker. Hon har levt – och lever – ett spännande och aktivt liv, där hästar varit en viktig ingrediens många gånger. På senare år har hon fått MS som är en sjukdom som går i skov.

Länken nedan går till ett mycket tankeväckande inlägg från Mis blogg där hon beskriver sin kamp – inte mot sjukdomen utan mot Försäkringskassa och Arbetsförmedling. Vi som har förmånen att vara friska inbillar oss att de olika organisationerna och myndigheterna arbetar aktivt för att hjälpa och stötta dem som är sjuka – så upplever Mi det INTE!

Läs hennes gripande blogginlägg genom att klicka här.

Om tankarna kring diverse myndigheter är negativa är Mis erfarenheter av kontakt med hästarna desto mer positiva:

” 2006 blev jag lam i ett större skov. Jag har lärt mig emot alla odds att gå igen. Detta tack vare alla som finns med så stor värme och omtanke omkring mig och inte minst den viktigaste av rehab både fysiskt och psykiskt – hästarna. Hästarna som lagt sig ner bredvid min rullstol så jag till slut lyckas klättra upp på ryggen för att vingligt till en början ändå få magisk kraft att orka vidare… Hjärnan är en speciell och overklig manick… den hittar lösningar där det inte finns… på de mest märkliga sätt och vis!”

Läs som sagt mer i Mis blogg genom att klicka på länken ovan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *