Blå Pegasus – välkommen!

pegasus_17 pegasus_16 pegasus_15 pegasus_14 Då har den stora dagen kommit. Blå Pegasus är klar och har kommit ut i världen. Så här ser den ut när den visar upp sig för allra första gången i en beteshage i Östra Hargs vidunderliga försommar.

Just den här pegasen vaknade just den här morgonen på sin bädd av daggdroppar som skimrade som diamanter i den uppåtgående solens strålar. Den lyfte sakta på huvudet och såg sig lugnt omkring från den smala avsatsen på det höga berg den hade valt för sin nattvila. 

Slätten nedanför var grön och bördig och på avstånd kunde pegasen se en flock vildhästar som betade i gryningsljuset. Svaga dimmor av ångor steg från deras kroppar i motljuset när solens första strålar värmde dem och de långsamt, steg för steg, flyttade sig framåt över grässlätten. Från grästuva till grästuva, sökande efter det mest näringsrika gräset.

När pegasen sträckte på sig och slog med vingarna för första gången den morgonen gnistrade det till i solskenet och alla hästarna slutade omedelbart att beta och tittade upp mot berget. Så följde de pegasen med blicken medan den med några mäktiga vingslag lyfte från berget och flög mot dem på låg höjd. Den gjorde en extra sväng över hästflocken som hälsning innan den flög vidare mot sagoslottet vid horisonten där en liten prinsessa satt bredvid fontänen på slottsgården med en liten hink med havre bredvid sig. Hon längtade efter att känna den mjuka mulen mot sin hand när pegasen försiktigt nafsade åt sig havrekornen.

Det syns inte på bilderna, men Blå Pegasus har naturligtvis små, små hästskor av äkta silver, även de tillverkade för hand här hos Mosebacke Konst och Konsthantverk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *