Skjut upp din kreativitet

posted in: Inspiration, Kreativitet 0

Vissa saker skjuter man upp. Varje gång man borde ta tag i uppgiften börjar man istället med något annat – för just då känns ”något annat” som viktigare.

Till slut, men inte förrän deadline närmar sig, tar man itu med det där man skjutit upp. Och ofta är det då förvånansvärt lätt. Varför gjorde man det inte tidigare?

Jag har hört en förklaring till det här, en förklaring som kan göra att du inte behöver ha riktigt lika mycket dåligt samvete under din uppskjutningsperiod. Förklaringen är att du under ditt uppskjutande faktiskt arbetar med uppgiften, fast i det djupmedvetna. Under den tid du tycker att du inte får något gjort samlar du i själva verket aktivt på ny information och väger olika fakta och möjligheter emot varandra. Det är därför som det känns så lätt när du äntligen tar itu med uppgiften!

Polymer konstnären Daniel Torres har  i sin blogg The Creative Entrepreneur Daily fler tankar kring uppskjutandet – prokrastineringen. Han anser att det befrämjar inspiration och kreativitet att aktivt skjuta upp. I hans A 5-steps strategy to creative procrastination lär du dig med om hur du gör det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *