Bargello-hästen del 6 – färdig!

bargello_94 bargello_95Här är den nu – Bargellohästen! En rätt stadig häst – jag tror att det är en hel del Welsh i den 🙂

Mönstren klarade sig ganska bra över de olika och rundade ytorna. När man lägger ett Bergellomönster gör man det ofta på en slät eller jämnt rundad yta. De blir det enklare att få mönstren att stämma överens med varandra. Här var som sagt utmaningen att få till det på ett sådant sätt att  det blev ”rim och reson” på samtliga delar av hästen.

Just när det gällde ryggen var jag mest noggrann – det är ju den som syns mest och bäst, men även på övriga hästdelar är det okej.

För att få upp lyster och glans har jag efter härdningen noga våtslipat i flera omgångar med allt finare slippapper. Därefter har jag polerat med tyg. Då kommer en djup glans och lyster fram hos leran, så jag har alltså inte lackerat för att få fram en yta med porslinskänsla.

Jag är så glad och stolt varje gång jag får hälsa en ny Mosebacke Häst välkommen till världen! Och funderar ofta på vilken familj han kommer att hamna i,

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *